П: Како најлесно да направам нарачка?
О: Најлесен начин да направите нарачка е да кликнете на производот кој сакате да го купите и кога ќе ви се појави неговиот детален опис, да го ставите во вашата кошничка со кликнување на копчето “Во кошничка”. Потоа, откако ќе влезете во вашата кошничка, системот ќе ве води чекор по чекор до успешно комплетирање на нарачката.

 

П: Како да знам дека нарачката е успешно направена?
О: Во моментот кога успешно ќе ја завршите процедурата за правење на нарачка, на вашата е-маил адреса која сте ја оставиле при правењето на нарачката, ќе пристигне автоматска потврда од нашиот систем дека нарачката е успешно направена и примена.

 

П: Дали морам да се регистрирам т.е. да креирам сметка за да направам нарачка?
О: Не, не мора да се регистрирате за да направите нарачка, истата може да ја направите како гостин, опција што ќе ви биде понудена на самиот почеток од процедурата за правење на нарачка.

 

П: Дали може да направам нарачка преку телефон?
О: Да, се јавувате, нарачувате производи и ни оставате податоци за испорака на нарачката.

 

П: До кога најдоцна може да нарачам производ за да ми биде доставен истиот ден?
О: Доколку станува збор за нарачка на производ во Кочани, нарачката може да ја направите најдоцна до 19:00 часот за истата да ви биде испорачана истиот ден т.е. најдоцна до 21:00 часот. Испораката на производите во другите градови трае од 2-3 работни денови од денот на правењето на нарачката.

 

П: Направив нарачка меѓутоа не добив никакво известување на мојот е-маил. Во што е проблемот?
О: Во ваква ситуација, можно е да има неколку проблеми како невалидна или погрешно внесена е-маил адреса, неуспешно целосно правење на нарачката и слично. При ваков случај, обидете се повторно да ја направите нарачката до самиот крај и доколку повторно не добиете известување за успешно направена нарачка на е-маил адресата која ја оставате при правење на нарачката, ве молиме контактирајте не на lasersko.g@gmail.com или по телефон на 070/532-620 со цел што побрзо да ви излеземе во пресрет успешно да ја направите вашата нарачка.

 

П: Дали мора да платам со картичка?
О: Не, кога ќе ја добиете нарачката тогаш го вршите и плаќањето на производите.

 

П: Доколку плаќам преку банкарски трансфер (вирмански), кога може да очекувам производот да ми го испорачате?
О: Во случај на плаќање преку банкарски трансфер период во кој ќе го добиеме известувањето од банката за извршеното плаќање може да биде подолг (1-2 работни денови), затоа ги замолуваме нашите корисници доколку се во можност да ни испратат на е-маил скенирана копија од уплатницата или истата да му ја прикажат на курирот како доказ дека плаќањето е извршено, со цел процедурата за испорака на производите да не се одолговлекува.

 

П: Дали производот може сам/а да си го земам од кај вас?
О: Да, интернет продавницата е на локација во Кочани и работи на принцип на он-лајн примање и регистрирање на нарачките по што истите се процесираат т.е. од продавницата се пакуваат и испорачуваат до крајните корисници и може да не контактирате на телефон: 070/532-620

 

П: Дали мора да платам за испораката?
О: Да, Доставата се наплатува 130 денари за целата територија на државата.

 

П: Доколку направам нарачка во недела или празничен ден, кога може да очекувам да ми го испорачате производот?
О: Уникатните нарачки направени во недела ги изработуваме во понеделник, доколку станува збор за испорака во Кочани, а испораката во останатите градови се врши во рок од 2-3 дена од денот на правењето на нарачката. Доколку нарачката биде направена на празничен ден, испораката во Кочани ќе се изврши во текот на првиот следен работен ден, а во останатите градови, процесирањето на испораката започнува на првиот следен работен ден и истата ќе се изврши во рок од 2-3 дена од првиот следен работен ден